Потребители

Забравена парола

Информация

ПМГ “Нанчо Попович”

гр. Шумен

ул Кирил и Методий 68

тел. 054 85 02 32

email pmgsh@abv.bg

 

За нас

 

       Фондация „Америка за България” подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния й потенциал на успешна и модерна европейска нация.
       Фондация „Америка за България” развива дългогодишните традиции на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България и чрез много от своите програми насърчава контактите между хората на двете страни, както и обмена на идеи и знания.
        Фондацията въплъщава щедростта на американския народ и се придържа към най-високите американски стандарти за етика, прозрачност и изконни ценности.

      В работата си с българските училища, университети и библиотеки фондацията се стреми да продължава най-добрите традиции на българското образование. Фондацията подкрепя основно програми, които изграждат бъдещите бизнес лидери на страната като движещата сила за развитието на частния сектор.

     През 2011 г. с финансиране от Фондацията в Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович” беше открит модерно оборудван Център за обучение по природни науки.